100 VOLT

100V-os rendszerek üzemelnek kistelepülések utcáin, templomokban,iskolákban, irodaházakban, bevásárló központokban, ipari létesítményekben.

Vállaljuk ezen információs rendszerek tervezését, kivitelezését, javítását és karbantartását.

 

Megrendeléseink többsége „hangoshíradós”, de szereltünk már iskolákban és irodákban is ilyen rendszereket : Markazi általános iskola teljes kivitelezése és anyagbeszerzése,Zymhod irodaház(Budapest) teljes kivitelezése és anyagbeszerzése.

 

 

A hangoshíradó

 

A 70-es 80-as években rengeteg kistelepülésen született meg az úgynevezett „Hangoshíradós” tájékoztatási rendszer. Ezek általában 100V-os formában készültek el a nagy távolságok áthidalása miatt. Viszonylag egyszerű felépítése és szinte költségmentes üzemeltetése miatt közkedvelt volt, és az emberek megszokták ezt a fajta információáramlást.

Sajnos az akkori megoldások felújításának (alumínium vezetékek,vízmentes kötődobozok hiánya)nagy a munkaigénye, ezért sok esetben nem gazdaságos a javítása.

A központokkal viszonylag egyszerű a dolog, hiszen azok általában csak 1 mikrofonból és erősítőből állnak(esetenként rádió vagy kazettás magnóval kiegészítve), ezek mára már elavultak, a legtöbb esetben cseréjüket javasoljuk. A bonyodalom az utcán kezdődik : a több kilóméternyi elöregedett vezetékhálózat összes kötését átnézni, újrakötni, pótolni a hiányzó részeket már jóval nagyobb munka, de természetesen kivitelezhető.

 

Az ilyen rendszereknek is megvan a modern formája : mikrohullámú átvitel. Ebben az esetben a központtól antennákon keresztül jut el a jel a községben elhelyezett hangszórókig. Ez a megoldás egyszerűbb de költségesebb is.

 

Magyarországon egyedülálló az a rendszer amit Markazon létesítettünk a helyi kábeltévé szolgáltatójával együttműködve : a régi vezetékhálózat teljes megszüntetésével sikerült megvalósítani a rendszert. a kábeltévés hálózaton. Ez úgy működik, hogy egy központi keverőből kijövő jelet egy adóval és több szektorra leosztott vevőkészülékekkel a kábelhálózaton keresztül eljuttatjuk a községben elhelyezett erősítőkig, amik azt a hangszóró segítségével ismét hallhatóvá teszik.

 

 

Referenciák :

 

  • Általános iskola,Markaz : iskolarádió kiépítése
  • Nagyfüged : a hálózat teljes felújítása beleértve a központot (mikrofon,keverő,zónaválasztó,erősítő,hangszórók)
  • Gyöngyösoroszi : Központ cseréje,hálózatjavítási munkák
  • Rózsaszemtmárton : Központ cseréje,hangszórócserék,hálózatjavítási munkák
  • Markaz : Hálózatjavítási munkák,később teljes rendszercsere
  • Zymhod irodaház(Budapest) : rendszertervezés és telepítés
  • Cserépfalu : hálózatjavítási munkák